Paard en pony rijden

Klik hier voor een groter fotoVoor paard en pony rijden kunt u bij manege Schurer natuurlijk altijd terecht. Wij beschikken over een twintigtal paarden en pony's, waaronder: Shetlander, New-Forrest, Welsh en Tinker. 

 


Paardrijlessen in binnen en/of buitenmanage
Bij ons krijgt u in groepsverband rijles, u rijdt daarbij op een manegepaard of pony.  Privé-les op een manegepaard of uw eigen paard is natuurlijk ook mogelijk. Rijlessen worden gegeven vanaf de leeftijd van z6 jaar en staan onder deskundige begeleiding.

Als u bij ons met rijden begint, krijgt u bij ons de eerste keer een privé-les van een half uur. Daarbij krijgt u les in rijden op en omgang met het paard en uitleg over het zadelen en verzorgen van het paard. Indien u na deze les besluit verder te gaan volgen nog ca. 5 privé-lessen, waarna u in een groep mee kunt gaan rijden.

Gevorderden die voor het eerst bij ons komen, kunnen eerst aan een proefles (groepsles) deelnemen om de sfeer te proeven en de kwaliteit te beoordelen. Na de eerste proefles kunnen we in overleg met u een passende lesgroep uitzoeken, De lesgroepen zijn namelijk ingevuld naar niveau en leeftijd. Groepslessen voor jeugd en volwassenen zullen maximaal uit 6 personen bestaan.

Buitenritten
Onder deskundige begeleiding kan een enigszins gevorderd ruiter regelmatig deelnemen aan buitenritten door het bos en zandverstuivingen.

Voltiges
Elke week wordt er geoefend in het voltigeren en de mogelijkheid wordt geboden om aan wedstrijden mee te doen. Voltigeren is uitermate geschikt voor de leeftijd vanaf 8 jaar.

Western-riding
Onder deskundige leiding worden u alle facetten van het western-riding bijgebracht.

  
Klik hier voor een grotere fotoWij verzorgen ook opleidingen in :
             - Mennen (enkel- en
               dubbelspan)
       - Koetsier en ruiterbewijs


Op onze manege is een ruitershop aanwezig.

 

 

Voor aanvullende informatie mail of bel naar:
Tel: 0525 68 41 21
schurerreilman@telfort.nl